Bezoek onze wereldcongressen!

Een plek voor ontdekking, onderzoek en ontmoeting.

De CID Wereldcongressen voor Onderzoek op Dansgebied zijn de grootste bijeenkomsten voor internationale dansspecialisten ter wereld. Deelnemen aan een Wereldcongres is de beste manier om je werk te laten zien en je te laten informeren. Je ontmoet een breed scala van dansers, docenten, choreografen, onderzoekers, journalisten, organisators en leveranciers. Tof, toch? De volgende neemt plaats in Athene van 1 tot 5 juli!

Klik hier voor meer informatie en aanmelding: 2020congressathens.cid-world.org/

Ongeveer 500 Congresbezoekers van 50 landen uit vijf continenten komen naar het congres toe.

Ten eerste is een congres bedoeld voor professionals. Het is een wetenschappelijke conferentie. Een uitwisselingsplek van kennis, ontwikkeling en educatie. Vervolgens gaat het je natuurlijk veel nieuwe contacten opleveren. Een fantastische plaats voor informele discussies.

Alle vormen van dans worden gerepresenteerd. En het is strikt non-profit. Niet te verwarren met festivals, workshops, wedstrijden, forums of open conferenties. Daarom zijn er geen observanten of uitgenodigde gasten. Alleen geregistreerde deelnemers kunnen mee doen aan de ochtendsessies. Dansliefhebbers kunnen alleen naar de optredens in de avond komen.

Neem deel aan de 55ste World Congress Of Dance Research
Athens, 1-5 July 2020, waar 225 experts van 39 landen bij elkaar komen.


Het dagprogramma van 10 uur bedraagt:

  • Ten eerste onderzoeksrapporten, die gepresenteerd worden. Vervolgens worden de rapporten besproken met een panel en het publiek.
  • Ten tweede lezingen over originele onderwerpen. Deze komen voort uit ervaringen van de schrijvers.
  • Ten derde lessen, waarbij docenten een korte demonstratie geven van hun methode.
  • Er zijn optredens. Deze zijn door dansgezelschappen, maar ook van duo’s of solo’s.
  • Video projecties. Soms ook met een presentatie van choreografen of een volledig optreden.
  • Ook kunnen er tentoonstellingen zijn. En de verkoop van boeken, muziek, foto’s, kostuums, accessoires etc.
  • Tot slot kunnen de leden in relaxte setting met elkaar praten, onder het genot van lokale dans en muziek.
Kom samen bij een congress van de CID, Unesco.
Een congress is een samenkomen van dansers, dansdocenten en choreografen.

Leuk om te weten. De congressen worden georganiseerd door de lokale Sectie van de CID in dat land en die stad. En in samenwerking met het bestuurlijk CID secretariaat. In sommige landen is het onder de bescherming van het ministerie van cultuur, de Nationale UNESCO Commissie en de gemeenteraad.

Je bent niet verplicht om een presentatie (onderzoeksrapport, lezing-demonstratie, les, optreden, tentoonstelling, projectie) te houden wanneer je komt. Besluit je wel een presentatie te geven? Dan moet je tenminste een maand van te voren je tekst opsturen. Dan kan het voorgelegd worden aan de wetenschappelijk commissie van het congres. Grijp de kans!

Je kunt je ook registreren wanneer je er fysiek niet bij kunt zijn. Je presentatie wordt in het programma van het congres opgenomen. De website van het congres word bezocht door tienduizenden dansprofessionals, verspreid over de gehele wereld. Een mooie kans dus om jouw werk te delen!


Belangrijk om te weten! Deelnemers ontvangen een officieel certificaat. Hiermee kun je een visa of financiƫle hulp aanvragen.


Meer weten over de volgende congressen? Ga voor de meest actuele informatie over de CID-Wereldcongressen naar: congress.cid-world.org/