Bezoek een CID wereld congres.

Een plek voor onderzoek en ontmoeting.

CID congressen zijn de grootste bijeenkomsten van dans-specialisten ter wereld. Daarom is meedoen aan een congres de beste manier om je werk te laten zien. Je bereikt een groot publiek van dansers, docenten, choreografen, onderzoekers, journalisten, organisators en leveranciers. Tof, toch?


Ongeveer 400 congresbezoekers van 40 landen uit 5 continenten komen naar elk congres.

In de eerste plaats is een congres bedoeld voor professionals. Het is een wetenschappelijke conferentie. Een uitwisselingsplek van kennis en een evenement om mee te doen. Vervolgens gaat het je natuurlijk veel nieuwe contacten opleveren. Een fantastische plaats voor informele discussies.

Alle vormen van dans worden gerepresenteerd. En het is strikt non-profit. Niet te verwarren met festivals, workshops, wedstrijden, forums of open conferenties. Daarom zijn er geen observanten of uitgenodigde gasten. Alleen geregistreerde deelnemers, deze kunnen mee doen aan de ochtendsessies. Kijkers kunnen alleen naar de optredens in de avond komen.

Ga naar de CID, Unesco wereld congressen en presenteer je werk.
Schrjf een onderzoeksrapport en presenter deze aan je collega’s van over de hele wereld.


Het dagprogramma van 10 uur heeft:

  • Ten eerste onderzoeksrapporten, die gepresenteerd worden. Vervolgens worden de rapporten besproken met een panel en het publiek.
  • Ten tweede lezingen over originele onderwerpen. Deze komen voort uit ervaringen van de schrijvers.
  • Ten derde lessen, waarbij docenten een korte demonstratie geven van hun methode.
  • Er zijn optredens. Deze zijn door dansgezelschappen, maar ook van duo’s of solo’s.
  • Video projecties. Soms ook met een presentatie van choreografen of een volledig optreden.
  • Ook kunnen er tentoonstellingen zijn. En de verkoop van boeken, muziek, foto’s, kostuums, acessoires etc.
  • Tot slot kunnen de leden in relaxte setting met elkaar praten, onder het genot van locale dans en muziek.
Kom samen bij een congress van de CID, Unesco.
Een congress is een samenkomen van dansers, dansdocenten en choreografen.

Leuk om te weten. De congressen worden georganiseerd door de lokale Sectie van de CID in dat land en die stad. En in samenwerking met het bestuurlijk CID secretariaat. In sommige landen is het geplaatst onder de bescherming van het ministerie van cultuur, de Nationale UNESCO Commissie en de gemeenteraad

Je bent niet verplicht om een presentatie (onderzoeksrapport, lezing-demonstratie, les, optreden, tentoonstelling, projectie) te houden wanneer je komt. Besluit je een presentatie te geven? Dan moet je tenminste een maand van te voren je tekst opgesturen. Dan kan het voorgelegd worden aan de wetenschappelijk commissie van het congres.

Je kunt ook registreren wanneer je afwezig bent. Je presentaties word in het programma opgenomen en in de voortgang van het congres. De website van het congres word bezocht door tienduizenden dansprofessionals van over de gehele wereld. Een mooie kans dus om jouw werk te verspreiden!


Belangrijk om te weten! Deelnemers ontvangen een officieel certificaat. Hiermee kun je een visa of financiele hulp aanvragen.


Meer weten? Ga voor gedetailleerde informatie naar de centrale Congres website: http://www.cid-portal.org/cdr/