Hoe en waarom lid worden?

Inschrijving

 1. De Global Dance Directory is het grootste online adresboek van de danswereld, met meer dan 400.000 adressen over 200 landen, en al 3000 in Nederland.
 2. Als jezelf of je dansschool erin opgenomen wil worden, vul dan je gegevens in op portal.org/gdd/index.php#tab_M03 en valideer je e-mailadres op cid-portal.org/gdd/index.php#tab_M04. Controleer je inbox om je e-mailadres valideren. Klik op de link. Na bevestiging is jullie e-mailadres gevalideerd en opgenomen in de Directory.
 1. Als je besluit om lid te worden (gaaf!), stuur dan je professionele c.v.met je opleidingen/ervaringen naar [email protected]
 2. Na e-mailbevestiging van het secretariaat, maak je het lidmaatschapsgeld over naar het CID. (110 euro voor scholen en instituten, 55 euro voor individuen, 30 euro
 3. per student tot 25 jaar per jaar). Je bent nu officieel lid van de grootste en internationale dansorganisatie van de wereld.
 4. Je ontvangt zo spoedig mogelijk het certificaat waarop staat dat je officieel lid bent van de CID. Zo kun je gelijk gebruik maken van de zeven genoemde voordelen!

Als lid van de Internationale Dansraad, profiteer je van verschillende privileges.  Kijk hieronder voor een beknopt overzicht of kijk op www.cid-world.org for English.

Als lid van de Internationale Dansraad, krijg je:

 • Een officieel Certificaat van de International Dance Council voor de dansschool, jezelf en eventueel je leden. Ander materiaal verstrekt door CID, zoals speldjes,
  stickers en posters, worden ook opgestuurd. Dit kun je gebruiken binnen jouw school, als een waardevolle vorm van promotie. Daarnaast krijg je korting op evenementen
  (workshops, competities, festivals etc) of publicaties (magazines, boeken, cd’s, video’s, DVD’s, albums etc.) die worden uitgeleverd door organisaties van de leden.
 • De mogelijkheid om je werk te presenteren tijdens wereldcongressen, internationale festivals, workshops en andere evenementen, georganiseerd door de leden van de Internationale Dansraad. Alle evenementen worden gepubliceerd op het CID Panorama, de officiële website voor dansevenementen wat veel bezocht wordt door internationale dansprofessionals en nationale dansliefhebbers.
 • Je profiel en/of school wordt geregistreerd in het Global Dance Database (met meer dan 300.000 adressen, bij verre de grootste in de danswereld). Ook wordt er een CID nieuwsbrief rondgemaild naar 100.000 professionals over meer dan 200 landen.
 • Daarnaast vergemakkelijkt het lidmaatschap om beurzen, nieuwe werkposities, uitnodigingen voor dansvoorstellingen te krijgen en lezingen te geven. Je krijgt ook de mogelijkheid om eigen artikelen of elektronische boeken te publiceren via CID Writings.
 • Ontmoet internationale dansprofessionals en laat je werk zien over de hele wereld, waardoor je een netwerk opbouwt van duizenden dansprofessionals in meer dan 200 landen, die er naar uit kijken met je samen te werken, te communiceren en een internationale dansgemeenschap te vormen.
 • Je kunt ook andere dansprofessionals interesseren voor het CID lidmaatschap, zoals je eigen studenten als jongerenleden. Zij krijgen een Internationale Certificering van Dansactiviteiten, erkent over de hele wereld. Zo kunnen je studenten makkelijker aansluiten bij een buitenlandse CID dansschool, verbonden met UNESCO.
 • Meld je bij de Nationale Commissie van UNESCO in Nederland, andere overheidsinstanties of private organisaties om de reizen naar het buitenland te sponsoren, om zo je land of dansstijl te vertegenwoordigen in het buitenland. Er wordt hulp aangeboden bij het aanvragen van visa zodat je congressen, workshops en andere evenementen van de CID bij kunt wonen.
 • Zet een sectie van de CID op in je eigen stad en vertegenwoordig de sectie uit naam van de Internationale Dansraad. Kijk bij ‘onze activiteiten’ hoe sectie CID Ridderkerk het deed.
 • Vraag om juridisch advies over professionele danskwesties of verstuur een e-mail naar het secretariaat van CID voor andere administratieve adviezen. Dit zijn fulltime ervaren leden die je graag helpen.

Alle bovengenoemde diensten worden je gratis aangeboden als lid van de Internationale Dansraad!

Je bent lid. Wat nu?

 1. Laat het zien
  Alleen bevestigde leden mogen de titel ‘Member of the International Dance Council CID‘ achter hun naam vermelden, op hun visitekaartje, website, brochures en bij de ingang van hun school.
 2. Controleer
  Controleer je registratie op de ‘Wie is wie’ op dans-globaal archief op  www.cid-portal.org.  Controleer je contact- en adresgegevens en/of vul informatie aan. Kijk regelmatig op het portaal, dat elke dag wordt vernieuwd.
 3.  Moedig aan
  Je word aangemoedigd om andere waardige personen, scholen of gezelschappen te nomineren voor lidmaatschap van de  CID. Wanneer er genoeg leden in een stad zijn, kan er een CID sectie opgezet worden.
 4. Steun het CID
  Stuur je lidmaatschapsgeld elk jaar in december om in het volgende jaar lid te blijven. Het lidmaatschap is de enige bron van inkomen voor de CID. Het wijst subsidies en sponsors af om onafhankelijk te blijven.
 5. Neem deel
  Deel mee aan CID programma’s, ga naar activiteiten en vergaderingen/meetings van andere CID leden.  Zet activiteiten op in jouw land en wissel uit met andere landen. Zo kom je meer te weten over andere dansscholen en kan je je eigen organisatie verbeteren. Sluit je aan bij de lokale CID sectie. Voor Zuid Holland is dat de Ridderkerk Sectie.
 6.  Spread the Word
  Stuur nieuws door van de CID naar je collega’s en de pers.  Schrijf artikels, geef interviews, post op social media. Spread the Word.
 7.  Ontmoet
  Bereid je reis voor naar de volgende Algemene Vergadering in Parijs (om de twee jaar), of bezoek een Wereld Dans Congres (zie kopje ‘bezoek onze wereldcongressen’).
 8. Bereid activiteiten voor om de Internationale Dans Dag (29 april) te vieren. Stuur een officieel bericht naar de pers en op social media. http://www.danceday.cid-portal.org/
 9.  Stay connected
  Controleer of berichten van het secretariaat niet in je spambox terecht komen. Zet [email protected] in je adressenboek.  Een keer in de maand ontvang je de nieuwsbrief, genaamd CID Circular.
 10.   Laat het zien
  Draag je CID-pin om je lidmaatschap te laten zien aan anderen. We zijn er trots op om tot de grote familie van dansers ter wereld te behoren en dat mag gezien worden. Toon het visitekaartje  met de titel ‘Member of the International Dance Coucil CID‘ zoals in dit voorbeeld. cid-world.org/wpcontent/uploads/2020/03/visiting_card.pdf
 11. Publiceer
  Als je een auteur of editeur bent van boeken of dvd’s, vraag of ze in de CID Virtuele Bibliotheek mogen. Stuur je geprinte of digitale boeken, magazines en artikels en verspreid je werk!
 12.   Zorg voor helderheid
  Typ je naam en jouw registratienummer in het ‘onderwerp-veld‘  bij je e-mails voor een makkelijke registratie bij het secretariaat. Het secretariaat heeft twee shifts per dag, werken zeven dagen in de week om antwoord te geven op jouw berichten.  Help hen jou te identificeren en te assisteren.
 13.   Communiceer
  Om gratis te bellen:   www.skype.com
  Om lidmaatschapsgeld te versturen: www.paypal.com
  Het emailadres is:    [email protected]
  Om de CID Circular of andere teksten te vertalen:
  http://translate.google.com
 14. Ga op reis Wanneer je op reis gaat, kun je contact opnemen met een andere leden in dat land.  Zij kunnen je informeren over de huidige situatie, hulp bieden en verbinden met andere collega’s. De CID is een enorm netwerk van dansprofessionals, een dansfamilie als het ware.  Maak daar gerust gebruik van!
 15. Certificeer Je kunt internationale certificering aanbieden aan jouw studenten. Kijk bij ‘certificering’ voor meer informatie.

Bij onduidelijkheden of vragen, kun je altijd een mailtje sturen naar [email protected] (Anne-Marie) of [email protected] (Jacobien)