Vier de Internationale Dansdag!


Wat gebeurde er op de Internationale Dans Dag in 2017?

Op zaterdag 29 april 2017, hielden wij een viering voor de Internationale Dans Dag in Rotterdam. Voor de gelegenheid is de volgende naam bedachr: IDDFestival Rotterdam.  IDD staat voor Internationale Dans Dag.

De Internationale Dans Dag is in de jaren ’70 opgezet door de International Dance Council (CID). Deze dag wordt over de hele wereld gevierd. Wij deden dit in Rotterdam, maar tegelijkertijd waren er ook vieringen in Miami, Parijs, Mumbai, Athene en meerdere steden over de hele wereld. En iedereen mag meedoen!

Deze editie werd georganiseerd door Real Dance Company, de Ridderkerk Section CID en Exclusive Dance Company. Verschillende dansgroepen en dansscholen kwamen bij elkaar.  Ze kwamen bij elkaar in Rotterdam centrum. Dit was de gelegenheid om hun talent te showcasen.


De dansers bestonden uit leden van de CID en niet-leden.

Buiten op het Kruisplein en in het Park Oude Westen was van alles te zien en te horen. Het publiek werk ook uitgenodigd om mee te dansen. En dat deden ze!

Compagnie Violetta bij het IDDFestival in Rotterdam.
Compagnie Violetta op het Kruisplein.

Want er waren niet alleen optredens, maar ook leuke workshops. Er werd van alles laten zien; ballet, moderne dans, Turkse en Chinese dans, hip hop, dance hall, breakdance en swingdance.

Dansers van Noes Fiolet, Raisa Fairbarn’s Playhousse, Compagnie Violetta, Albeda Dans College, ContactZone, Thomas Kortvelyessy , Misiconi en meer. Verschillende en prachtige kostuums kwamen voorbij. Ook veel verschillende muziek en dansbewegingen. Groepen bleven ook even kijken bij elkaar en er was een moment om even te freestylen.

Exclusiv Company’s leider Jason Jean D’or zorgde, naast fantastische dansers, ook voor de juiste setting. Er was een geweldige dj en een voortreffelijke  mc, die het hele evenement aan elkaar sprak.

De dansers van ContactZone onder leiding van Thomas Körtvelyessy waren, door hun improvisatietechniek, fantastisch op straat. Thomas was ook een belangrijke spil in de organisatie.  Hij bracht verschillende groepen en dansers samen naar 1 gezamelijk doel.

Voorbijgangers bleven even staan om te kijken wat er aan de hand was. Dansers werden op film neergezet en medewerkers en mensen uit het publiek kregen ook de mogelijkheid voor een interview.

Al met al een hele gezellige dag. En zeker voor herhaling vatbaar. We kijken uit naar verdere activiteiten!


Zie hieronder een korte reportage over de Internationale dansdag op 29 april 2017.